طرز تهیه مگشت پلوی جنوبی (آموزش تصویری)

آموزش آشپزی

مگشت پلو جنوبی

مگشت پلوی جنوبی یک غذای محلی، خوشمزه و پرخاصیت مخصوص جنوب کشورمان می باشد که ترکیبی از پلو به همراه کشمش و دارچین و گردو و سایر مواد خوش طعم و عطر است. ترکیب این مواد با طبع گرم با ماهی که طبع سردی دارد و به عنوان پروتئین غذا محسوب می شود، علاوه بر اینکه طعمی خوشمزه و دلپذیر به غذا می دهد طبع آن را نیز معتدل می کند.

مگشت پلوی جنوبی، به دلیل استفاده از ادویه جات خوش عطر و همچنین سبزیجاتی نظیر گشنیز و شنبلیله، بوی خوشی را در اطراف پراکنده می کند که می تواند توجه اعضای خانواده را به خود جلب کند و آنها را به خوردن این غذای خوشمزه ترغیب کند.

همچنین مگشت پلوی جنوبی به دلیل استفاده از ماهی در آن، که سرشار از خاصیت می باشد می تواند غذایی کامل و مقوی برای وعده ناهار باشد و به دلیل انواع مواد خوش طعم و عطری که در آن استفاده می شود و بو و طعم نامطبوع ماهی را از بین می برد می تواند برای کودکانی که به خوردن ماهی علاقه ندارند، مفید باشد و آنها را به خوردن آن تشویق کند.

برای تهیه مگشت پلوی جنوبی با این قسمت از آموزش آشپزی سایت چی بخرید همراه باشید.

مگشت پلوی جنوبی
مگشت پلوی جنوبی

مواد لازم برای تهیه مگشت پلوی جنوبی  

  • برنج خیس کرده ………………………………………………. ۴ پیمانه
  • تن ماهی …………………………………………………………… ۲ عدد
  • سبزی ماهی شامل گشنیز ۴۰۰ گرم و شنبلیله ۱۰۰ گرم
  • کشمش پلویی …………………………………………………… ۱ پیمانه
  • پیاز ……………………………………………………………………. ۲ عدد
  • سیر ……………………………………………………………………. ۶ حبه
  • گردو …………………………………………………………………… ۴ عدد
  • زعفران دم کرده ………………………………………………….. به میزان لازم
  • پودر تخم گشنیز …………………………………………………. نصف قاشق چای خوری
  • پودر لیمو عمانی ………………………………………………….. ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین ……………………………………………………………….. ۱ قاشق چای خوری
  • پودر زیره ……………………………………………………………… ۱ قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ……………………………….. به میزان لازم

خرید محصولات سوپرمارکتی از دیجی کالا

چطور مگشت پلو جنوبی درست کنیم؟

مرحله اول:

ابتدا یک ماهیتابه متوسط را بر می داریم و روغن را داخل آن می ریزیم و پیازها را داخل آن خرد می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی شود.مگشت پلوی جنوبی

مرحله دوم:

بعد از اینکه پیازها طلایی شد سیر له شده را اضافه می کنیم و سپس نمک و فلفل و زردچوبه به همراه دارچین و پودر لیمو عمانی را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا عطر مواد با هم ترکیب شود حالا پودر تخم گشنیز را نیز اضافه می کنیم و بعد از تفت دادن سراغ مرحله بعد می رویم.مگشت پلوی جنوبی

مرحله سوم:

حالا نوبت به اضافه کردن سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله به مواد داخل ماهیتابه است. وقتی این سبزی ها را به ماهیتابه اضافه می کنیم  مواد را به مدت ۱۵ دقیقه خوب تفت می دهیم تا به خورد هم بروند.مگشت پلوی جنوبی

مرحله چهارم:

تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در ظرفی دیگر بجوشانید و بعد از خنک شدن، آن را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و تفت می دهیم و بعد از آن گردوها را اضافه می کنیم.

مگشت پلوی جنوبی

مرحله پنجم:

برنج را می جوشانیم و بعد آبکش می کنیم. حالا کف قابلمه را روغن می ریزیم و وقتی روغن داغ شد زعفران را اضافه کرده و بعد نان هایی را که از قبل برش دادیم اضافه کرده تا یک ته دیگ خوش رنگ داشته باشیم.مگشت پلوی جنوبی

مرحله ششم:

حالا نوبت به اضافه کردن لایه به لایه برنج و مواد به قابلمه می شود بدین صورت که ابتدا یک لابه برنج به قابلمه اضافه می کنیم و سپس یک لایه دیگر موادی که آماده کرده ایم را اضافه کرده و این روند را تا اضافه شدن تمام برنج و مواد به داخل قابلمه ادامه می دهیم.مگشت پلوی جنوبی

مرحله هفتم:

وقتی تمام مواد را به قابلمه اضافه کردیم در آخر مابقی زعفران دمکرده را روی برنج می ریزیم تا عطر و رنگ آن با برنج و مواد ترکیب شود.مگشت پلوی جنوبی

مرحله هشتم:

در حالی که برنج در حال دم کشیدن است، کشمش ها را می شوییم و آنها را ۱۵ دقیقه خیس می کنیم سپس آنها را داخل ظرف کوچکی ریخته و روی گاز قرار می دهیم و به آن کمی روغن و پودر دارچین اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم به طوری که کشمش ها نسوزد.مگشت پلوی جنوبی

مرحله نهم:

در مرحله آخر وقتی برنج دم کشید آن را داخل دیس سرو می کنیم و کشمش ها را روی آن تزئین می کنیم تا هم طعم خوبی به غذا دهد و هم به آن جلوه دهد.

 

 

منبع چی بخرید