خورش قیمه بادمجان
بادمجان جزء گیاهان پرخاصیتی محسوب می شود که از زمان های دور در آشپزی ایرانی و برای تهیه غذاهای خوش طعم و خوشمزه از قبیل کشک و بادمجان، حلیم بادمجان و میرزا قاسمی که یک غذای خوشمزه مربوط به شمال کشور می باشد مورد استفاده قرار می گرفته است. در این میان خورش قیمه بادمجان طرفداران زیادی در بین ایرانیان دارد و تقریبا همه بانوان ایرانی طرز تهیه این خورشت خوشمزه را می دانند.
برای تهیه خورش قیمه بادمجان نیاز به مواد اولیه عجیب و خاصی نیست، فقط کافی است ابتدا خورش قیمه را تهیه کنید و طی مراحلی که توضیح داده خواهد شد بادمجان را نیز به آن اضافه کنید تا به همین راحتی یک خورش قیمه بادمجان بی نظیر و خوش طعم داشته باشید.
برای تهیه خورش قیمه بادمجان با این قسمت از آموزش آشپزی سایت چی بخرید همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه بادمجان
- گوشت قرمز ……………………………………………………… ۳۰۰ گرم
- بادمجان قلمی ……………………………………………………. ۳ عدد
- لپه ……………………………………………………………………… نصف پیمانه
- غوره ……………………………………………………………………. نصف پیمانه
- پیاز ……………………………………………………………………. ۲ عدد
- گوجه فرنگی ………………………………………………………. ۲ عدد
- گوجه پوره شده ………………………………………………….. ۲ عدد
- رب گوجه ……………………………………………………………. ۲ قاشق غذا خوری
- آبغوره …………………………………………………………………… به میزان لازم
- پودر و چوب دارچین ……………………………………………. به میزان لازم
- ادویه گوشت …………………………………………………………. به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ……………………………….. به میزان لازم
خرید محصولات سوپرمارکتی از دیجی کالا
چطور خورش قیمه بادمجان درست کنیم؟
مرحله اول:
ابتدا باید لپه ها را از قبل خیس کنیم تا نفخ آن گرفته شود سپس قابلمه ای را بر می داریم و بعد از اضافه کردن روغن زیتون، پیازها را خرد کرده و نیمی از آن را به روغن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا پیازها طلایی شود سپس گوشت خورشی را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم تا خوب سرخ شود.
مرحله دوم:
حالا نوبت به اضافه کردن ادویه ها به غیر از نمک است. زیرا نمک باعث دیر پخته شدن گوشت می شود.همه ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل و دارچین و ادویه گوشت را به مخلوط گوشت و پیاز داغ اضافه کرده و خوب تفت می دهیم.
مرحله سوم:
پست های مرتبط
بعد از اینکه گوشت و ادویه ها خوب تفت خورد به قابلمه حدود یک کاسه بزرگ آب جوش اضافه می کنیم تا جایی که آب روی گوشت ها را بگیرد و منتظر می مانیم تا خورشتمان شروع به قل زدن کند سپس زیر شعله را کم می کنیم تا کم کم مواد پخته شوند.
مرحله چهارم:
برای خوش رنگ شدن خورش بهتر است در ظرفی دیگر کمی از پیاز را با روغن تفت دهیم و سپس زردچوبه و بعد از آن رب را اضافه کنیم و سپس پوره گوجه را نیز اضافه کنیم و خوب تفت دهیم تا آب گوجه جمع شود و کمی رنگ بگیرد.
مرحله پنجم:
حالا در ظرفی دیگر لپه هایی را که قبلا خیس کرده بودیم را ریخته و با کمی آب روی شعله قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا خوب پخته شود.
وقتی لپه ها پخته شدند آنها را به خورشتمان که در حال پخته شدن است اضافه می کنیم و بعد از آن رب و پوره را که در ظرفی دیگر سرخ کرده بودیم نیز به موادمان اضافه می کنیم.
مرحله ششم:
حالا در قابلمه را گذاشته تا مواد کمی دیگر با هم پخته شوند سپس بعد از یک ربع نمک و آبغوره را به خورش اضافه می کنیم.
مرحله هفتم:
در این مرحله باید پوست بادمجان ها را گرفته و آنها را بشوییم و کمی نمک پاش کنیم. سپس در آبکش قرار می دهیم تا آب آنها گرفته شود. بعد در ماهیتابه ای جدا، بادمجانها را سرخ می کنیم و وقتی خوب سرخ شدند روغن اضافی آنها را با قرار دادن بادمجانها بر روی دستمال کاغذی می گیریم تا خورشمان خیلی چرب نشود.
مرحله هشتم:
در ادامه در همین ماهیتابه کمی رب گوجه را به همراه نمک، زردچوبه، فلفل و آبغوره تفت می دهیم و به آن کمی آب اضافه می کنیم تا سسی تهیه شود. حالا گوجه ها را حلقه کرده و به همراه غوره ها و بادمجان ها داخل ماهیتابه می چینیم و این سسی را که تهیه کرده ایم به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم که به مدت یک ربع بپزد.
در آخر خورش را که آماده شده داخل ظرفی سرو می کنیم و بادمجان ها را به همراه سسی که تهیه کرده ایم روی خورش قرار می دهیم و تزئین می کنیم.
منبع چی بخرید